fiskekkommunerna.png

Nätverket

Fiskekommunerna är ett starkt kommunalt nätverk som tillsammans med regionen verkar sedan 25 år tillbaka. Ledningsgruppen består av näringslivsansvarige och ledande politiker i kommunerna. Följande kommuner ingår i nätverket.

Strömstads kommun

Strömstads kommun ligger i norra Bohuslän, längst nordväst i Sverige. Det bor drygt 13 000 personer i kommunen året runt. 

Kontaktperson: Ingela Skärström, Strömstads kommun  
E-post: ingela.skarstrom@stromstad.se
Hemsida: www.stromstad.se

Tanum kommun 

Tanum är Bohusläns till ytan största kommun. Kommunen har drygt 12 800 invånare.  Tanums kommun har en omväxlande och rik natur- och kulturmiljö. Den marina miljön med stor artvariation är tillsammans med andra vackra och värdefulla naturmiljöer utmärkande för kommunen. 

Kontaktperson: Elisabeth Jonsson, Tanum kommun
E-post: elisabeth.jonsson@tanum.se
Hemsida: www.tanum.se

Sotenäs kommun

Sotenäset ligger mitt i Bohuslän på västkusten, längs ut mot västerhavet mitt emellan Göteborg och Oslo. Här finns en unik skärgård med underbart släta, rödskimrande granitklippor, vandringsleder i lövskogar med fantastisk utsikt över Västerhavet. Ett levande kust- och båtliv, både vinter som sommar. 

Kontaktperson: Fredrik Handfast, Sotenäs kommun
E-post: fredrik.handfast@sotenas.se 
Hemsida: www.sotenas.se

Lysekils kommun

I Lysekil finns mycket att uppleva – året om.  Kommunen, som inte bara är staden vid havet, bjuder på ett rikt friluftsliv med stor variation på aktiviteter, oförglömliga smakupplevelser, kulturhistoria, granitlandskap samt ett och annat uppfriskande bad.

Kontaktperson: Anne Gunnäs, Lysekils kommun
E-post: anne.gunnas@lysekil.se
Hemsida: www.lysekil.se

Uddevalla kommun

Uddevalla ligger i landskapet Bohuslän, 8 mil norr om Göteborg. Har ett strategiskt läge vid havet med en kuststräcka på 27 mil. Folkmängden i kommunen har ökat ända sedan 2000 och har nu 56 787 invånare.

Kontaktperson: Anders Brunberg, Uddevalla kommun
E-post: anders.brunberg@uddevalla.se
Hemsida: www.uddevalla.se

Orust kommun

Orust kommun har cirka 15 000 invånare. På sommaren mångdubblas antalet människor i kommunen då det är ett populärt besöksmål.Orust är en ö-kommun och i vår skärgård hittar du välkända platser som Mollösund, Käringön, Gullholmen, Hermanö, Flatö och Malö. Själva Orust är västkustens största och största ö. Orust är ca 2,8 mil i väst-östlig riktning och ca 2,5 mil i nord-sydlig riktning.

Kontaktperson: Ronny Svensson, Orust Kommun
E-post: ronny.svensson@orust.se
Hemsida: www.orust.se

Tjörns kommun

Tjörn är en ö-kommun på Sveriges västkust med cirka 16 000 invånare, ett antal som mer än fördubblas sommartid. Den närmaste storstaden Göteborg ligger en knapp timmes resväg härifrån.

Kontaktperson: Anna Aldengren, Tjörns kommun
E-post: anna.aldegren@tjorn.se
Hemsida: www.tjorn.se

Öckerö kommun

Öckerö kommun ligger i Göteborgs skärgård och består av cirka 1000 öar och skär. På våra tio bebodda öar bor det nästan 13 000 personer. Öckerö kommun består av öar som ligger som ett pärlband mellan Vinga och Marstrand.

Kontaktperson: Ronald Johansson, Öckerö Kommun
E-post: ronald.johansson@ockero.se
Hemsida: www.ockero.se

Göteborgs Stad

Göteborg är Sveriges näst största stad med 580 000 invånare. Fram till år 2030 förväntas folkmängden i staden stiga till 660 000 personer. Under de senaste tio åren har staden haft en stadig tillväxt med en befolkningsökning på drygt 70 000 personer. I Fiskekommunerna företräds Göteborgs Stad av Business region Göteborg.

Kontaktperson: Madeleine Johansson, Business region Göteborg
E-post: Madeleine.Johansson@businessregion.se
Hemsida: www.businessregiongoteborg.se

Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen stödjer satsningar på konkurrenskraftiga, innovativa och hållbara maritima näringar som kan bidra till ökad sysselsättning, minskad miljöbelastning och en attraktiv livsmiljö. Det maritima handlingsprogrammet bygger på Maritim Strategi för Västra Götaland som antogs av regionfullmäktige i Västra Götaland 2015. Vänern och Vättern omfattas av den maritima strategin och handlingsprogrammet.

Kontaktperson: Astrid Burhöi
E-post: astrid.burhoi@vgregion.se
Hemsida: www.vgregion.se/regional-utveckling/program/hallbara-maritima-naringar/